Het verband tussen bloedgroep en dieet.
Dat er verband bestaat tussen bloedgroep en dieet is voor de meeste mensen nieuw, maar vaak merken ze dat het het antwoord is op hun meest verwarrende vragen. We realiseren ons al heel lang dat er een schakel ontbreekt in onze kennis van het proces dat ofwel naar het pad van welzijn leidt of naar het pad van ziekte. Er moet een oorzaak zijn voor de vele paradoxen in dieetstudies en het genezen van een aandoening. Een analyse van de bloedgroepen heeft ons een manier gegeven om die paradoxen te verklaren.
Bloedgroepen zijn even fundamenteel als de schepping zelf. In de meesterlijke logica van de natuur volgen de vier bloedgroepen een ononderbroken pad vanaf het eerste moment van de menselijke schepping tot de dag van vandaag. Het zijn de handtekeningen van onze voorouders op het onverwoestbare perkament van de geschiedenis. Het gen voor bloedgroep A stelde je voorouders in staat te overleven en te gedijen op een vegetarisch dieet. Het verbazingwekkende is dat, aan het begin van de 21e eeuw, je immuunsysteem en je spijsvertering nog altijd een voorkeur vertonen voor het voedsel dat je groep-A-voorouders aten.
Je bloedgroep is de sleutel tot het hele immuunsysteem van je gestel en als zodanig de essentiële definiërende factor in je gezondheidsprofiel. Je bloedgroepantigeen fungeert als bewaker aan de poort, dat antilichamen aanmaakt die gevaarlijke indringers weren. Wanneer een antilichaam een antigeen van een microbiële indringer ontmoet, doet zich een reactie voor die 'agglutinatie', samenklontering, wordt genoemd. Het antilichaam hecht zich aan het virale antigeen en maakt het kleverig. Wanneer cellen, virussen, parasieten en bacteriën geagglutineerd worden, plakken ze aan elkaar en klonteren samen, waardoor het makkelijker wordt ze op te ruimen.
Maar agglutinatie houdt meer in. Wetenschappers hebben ontdekt dat veel voedingsmiddelen de cellen van bepaalde bloedgroepen wél agglutineren, maar andere niet. Dat betekent dat voedsel dat schadelijk kan zijn voor de cellen van de ene bloedgroep, heilzaam kan zijn voor de cellen van de andere.
Er vindt een chemische reactie plaats tussen je bloed en het voedsel dat je eet. Deze reactie maakt deel uit van je genetische erfenis. Dat weten we vanwege een factor die 'lectine' wordt genoemd. Lectinen, diverse eiwitten die in grote hoeveelheden in je bloed worden aangetroffen, bezitten agglutinerende eigenschappen die invloed kunnen hebben op je bloed.
Lectine zijn een krachtige manier voor organismen in de natuur om zich aan andere organismen in de natuur te hechten. De lectine die door virussen of bacteriën worden gebruikt, zijn vaak bloedgroepspecifiek, waardoor ze een plakkerigere plaag zijn voor mensen met die bloedgroep. Bovendien, wanneer je iets eet dat eiwitlectine bevat die onverenigbaar zijn met je bloedgroepantigeen, richten de lectine zich op een orgaan of systeem (nieren, lever, hersenen, maag, enzovoort) en beginnen bloedcellen in dat gebied te agglutineren. De lectine in limabonen bijvoorbeeld reageert met het bloedgroep-A-antigeen, richt zich op spijsverteringsenzymen en belemmert de aanmaak van insuline.
Het groep-A-dieet is een manier om de natuurlijke beschermende functies van je immuunsysteem te herstellen, je stofwisselingsklok gelijk te zetten en je bloed te zuiveren van gevaarlijke agglutinerende enzymen. Afhankelijk van de ernst van de aandoening en de mate waarin je het dieet volgt, zal iedereen in elk geval in enige maten voordeel hebben van dit dieet.
Het groep-A-dieet werkt doordat je in staat bent een heldere, logische, wetenschappelijk onderzochte en gecertificeerde dieetblauwdruk te volgen, gebaseerd op jou celprofiel.
tekst afkomstig van het zakboekje van Dr. Peter J. D'Adamo
Bloedgroepen zijn even fundamenteel als de schepping zelf. In de meesterlijke logica van de natuur volgen de vier bloedgroepen een ononderbroken pad vanaf het eerste moment van de menselijke schepping tot de dag van vandaag. Het zijn de handtekeningen van onze voorouders op het onverwoestbare perkament van de geschiedenis. Het gen voor bloedgroep A stelde je voorouders in staat te overleven en te gedijen op een vegetarisch dieet. Het verbazingwekkende is dat, aan het begin van de 21e eeuw, je immuunsysteem en je spijsvertering nog altijd een voorkeur vertonen voor het voedsel dat je groep-A-voorouders aten.
Je bloedgroep is de sleutel tot het hele immuunsysteem van je gestel en als zodanig de essentiële definiërende factor in je gezondheidsprofiel. Je bloedgroepantigeen fungeert als bewaker aan de poort, dat antilichamen aanmaakt die gevaarlijke indringers weren. Wanneer een antilichaam een antigeen van een microbiële indringer ontmoet, doet zich een reactie voor die 'agglutinatie', samenklontering, wordt genoemd. Het antilichaam hecht zich aan het virale antigeen en maakt het kleverig. Wanneer cellen, virussen, parasieten en bacteriën geagglutineerd worden, plakken ze aan elkaar en klonteren samen, waardoor het makkelijker wordt ze op te ruimen.
Maar agglutinatie houdt meer in. Wetenschappers hebben ontdekt dat veel voedingsmiddelen de cellen van bepaalde bloedgroepen wél agglutineren, maar andere niet. Dat betekent dat voedsel dat schadelijk kan zijn voor de cellen van de ene bloedgroep, heilzaam kan zijn voor de cellen van de andere.
Er vindt een chemische reactie plaats tussen je bloed en het voedsel dat je eet. Deze reactie maakt deel uit van je genetische erfenis. Dat weten we vanwege een factor die 'lectine' wordt genoemd. Lectinen, diverse eiwitten die in grote hoeveelheden in je bloed worden aangetroffen, bezitten agglutinerende eigenschappen die invloed kunnen hebben op je bloed.
Lectine zijn een krachtige manier voor organismen in de natuur om zich aan andere organismen in de natuur te hechten. De lectine die door virussen of bacteriën worden gebruikt, zijn vaak bloedgroepspecifiek, waardoor ze een plakkerigere plaag zijn voor mensen met die bloedgroep. Bovendien, wanneer je iets eet dat eiwitlectine bevat die onverenigbaar zijn met je bloedgroepantigeen, richten de lectine zich op een orgaan of systeem (nieren, lever, hersenen, maag, enzovoort) en beginnen bloedcellen in dat gebied te agglutineren. De lectine in limabonen bijvoorbeeld reageert met het bloedgroep-A-antigeen, richt zich op spijsverteringsenzymen en belemmert de aanmaak van insuline.
Het groep-A-dieet is een manier om de natuurlijke beschermende functies van je immuunsysteem te herstellen, je stofwisselingsklok gelijk te zetten en je bloed te zuiveren van gevaarlijke agglutinerende enzymen. Afhankelijk van de ernst van de aandoening en de mate waarin je het dieet volgt, zal iedereen in elk geval in enige maten voordeel hebben van dit dieet.
De beginselen van het groep-A-dieet
Mensen met bloedgroep A doen het goed op een vegetarisch dieet - de erfenis van je meer gesettelde en minder oorlogszuchtige boerenvoorouders. Als je een doorsnee mens met bloedgroep A bent, vind je het misschien veel gevraagd om van hert doorsneedieet van vlees en aardappelen over te stappen op soja-eiwitten, granen en groenten. Je vindt het misschien ook moeilijk om overdreven bewerkt en verfijnd voedsel te laten staan, aangezien ons geciviliseerde dieet in toenemende mate is samengesteld uit handige toxinen in felgekleurde pakjes. Maar voor gevoelige A's is het bijzonder belangrijk hun voedingsmiddelen in een zo natuurlijk mogelijke staat te nuttigen: vers, zuiver en organisch. Als je het groep-A-dieet volgt, kun je je immuunsysteem oppeppen en het ontstaan van levensbedreigende aandoeningen misschien voor zijn. Een positief aspect van je genetische afstamming is je vermogen om profijt te trekken uit het beste wat de natuur te bieden heeft. Het zal een uitdaging voor je zijn om opnieuw te leren wat je bloed al weet.Het groep-A-dieet werkt doordat je in staat bent een heldere, logische, wetenschappelijk onderzochte en gecertificeerde dieetblauwdruk te volgen, gebaseerd op jou celprofiel.
tekst afkomstig van het zakboekje van Dr. Peter J. D'Adamo
Reacties
Een reactie posten