Broccolisoep (zeer heilzaam voor bloedgroep A)
ingrediƫnten
- 2 broccoli
- 1 prei
- 2 uien
- 1 teentje look
- 3 l groentebouillon
- verse laurier
- verse tijm
- 1 scheutje olijfolie
bereiding
- Versnij de prei grof. Gebruik ook gerust een deel van het groen van de prei.
- Snij de broccoli in roosjes. Snij ook de steeltjes van de groente in stukjes, want ze bevatten veel smaak.
- Was de prei en de stukjes broccoli in ruim water, zodat er geen zand of aarde achterblijft.
- Verzamel de groenten in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Verhit een ruime stoofpot of een soepketel op matig vuur. Giet er een scheutje olijfolie in.
- Pel de uien en de look. Snij de groenten grof.
- Stoof de uien en de look in de olijfolie. Roer regelmatig en laat de uien niet bruin worden.
- Hou enkele kleine broccoliroosjes opzij. De rest van de broccoli en de stukken prei mogen de pot in. Laat alles enkele minuten stoven en roer de groentemengeling regelmatig even om.
- Maak een bouquet garni en voeg het toe aan de groenten.
- Schenk de groentebouillon bij de groenten.
- Laat de soep een half uurtje sudderen op een zacht vuur.
- Verwijder het bouquet garni en mix de soep grondig. Voor een fijner resultaat kan je de soep ook zeven.
- Mix de soep nog even.
- Strooi (kort voor het serveren) de overgebleven roosjes broccoli in de soep. Laat ze heel even garen.
Recept afkomstig van Jeroen Meus.
Reacties
Een reactie posten